Tommys kalaskassler med paprikasås

den

Tommy det är pappa, svärfar och morfar i familjen Bråberg och detta receptet fick min fru skickat en bild på i veckan. Idag firade vi förlovningsdag så jag letade upp bilden och efter ett samtal med svärfar fick jag kläm på hur han gjorde rätten. Alla i familjen älskade den så den kommer komma tillbaka fler gånger.

2 dl ris
1 knippe persilja
1 knippa gräslök
400 gram kassler
150 gram riven ost

1 – 2 paprikor
Paprikapulver
2 msk vetemjöl
1 msk fond
½ msk pressad citron
5 dl grädde
Salt och vitpeppar

Sätt ugnen på 225°, koka riset lite under full tid, hacka persilja och gräslök och lägg i botten på en smord ugnsform. Häll på riset, tärna kasslern och häll den över. Strimla paprikorna och fräs de i smör i en stekpanna, häll på grädde, fond och vetemjöl. Vispa ut mjölet och låt koka ihop lite på svag värma. Smaksätt med citron, salt och vitpeppar. Häll såsen över kasslern och strö sedan riven ost över, gratinera mitt i ugnen i 15 – 20 minuter (tills osten fått fin färg)