Saffransbiscotti

Biscotti är italienska skorpor som är jättelätta att baka och som man kan ändra ingredienser efter behag, dessa som innehåller sötmandel och saffran gör vi varje år till jul och är perfekta till glöggen.

150 gram mandlar
75 gram rumstempererat smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 pkt saffran
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Sätt ugnen på 175°, hacka mandeln grovt och rör smör, socker och saffran poröst. Rör sedan ner äggen ett i taget. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och mandel och rör ner det i smeten tills allt är bra blandat.

Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla till två längder som är lika långa som en plåt. Lägg de på en plåt med bakplåtspapper och baka längderna i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.

Ta ut plåten och sänk värmen till 100°.
Låt längderna svalna lite och skär de sedan i långa sneda bitar. Lägg tillbaka de på plåten med en snittyta uppåt och torka dem i ugnen i 30 minuter eller tills de är helt torra.