Rabarberkaka med crumble

den

Har man bra tillgång till rabarber så kan man baka härliga pajer titt som tätt, jag gillar att prova lite olika recept och här kommer ett jag hittade i veckan. Receptet kommer från Smaskens

4-5 st rabarberstjälkar
Potatismjöl
Socker 

Crumble
25 gram rumstempererat smör
25 gram finhackad vit choklad
1/2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
1/2 dl havregryn
En knivsudd salt

Sockerkaka
150 gram rumstempererat smör
2 dl socker
3 rumstempererade ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl rumstempererad mjölk
En knivsudd salt

Skär rabarberna i exakt lika långa stavar, lägg de i en skål och pudra över potatisnmjöl och strösocker och blanda runt. Låt stå och vila en stund.

Blanda alla ingredienserna till crumblen i en skål tills du fått små smulor, ställ då skålen i kylskåpet.

Sätt ugnen på 175°, smöra och bröa en form med en diameter på 28 cm, vispa smör och strösocker fluffigt och tillsätt sedan ett ägg i taget. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och sikta ner i äggsmeten. Rör försiktigt så det blir en slät smet och häll i formen. Lägg fyra rabarber i mitten bredvid varandra i en fyrkant och bygg sedan vidare så det bildar ett korsmönster över hela kakan. Häll försiktigt crumblen i ytterkanten av kakan (håll en tallrik med diameter på 24 cm över för att få det snyggt).

Gräddas i ugnen i 30 – 40 minuter, kolla med provsticka för att se om den är klar.