Potatisrosor

den

Jag är ingen stor fantast av kokt potatis, men ibland passar maten vi serverar bäst med potatis, vad göra? Jag försöker hitta alternativa vägar att tillaga potatis för att få det lite mer spännande och godare. Detta recept kommer från Amyspieceofcake.

6 – 8 medelstora potatis av fast sort
6 stora muffinsformar (jag gjorde mina i en muffins plåt med 12 mindre muffinsformar)
1 – 2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 – 2 msk parmesanost (eller annan kryddstark ost)

Sätt ugnen på 190 – 200° och smörj muffinsformarna. Pressa vitlöken och blanda den med olivolja, salt och svartpeppar. Skala potatisen och skiva den i 1 mm tjocka skivor med mandolin eller matberedare – OBS! Skivorna får inte sköljas!
Varva potatisskivorna längs med formarnas väggar ända in till mitten så det blir ett rosmönster.
Pensla oljan på potatisrosrna och strö över lite riven ost på varje.

Lått de stå inne i 45 – 50 minuter (tills de känns mjuka vid stickprov), om de får för mycket färg lägger man över lite aluminiumfolie mot slutet.