Källarfrallor

den

Jag fortsätter leta efter bröd att baka till familjen, bröd som alla i familjen gillar och väljer framför bröd från butiken. Dessa frallor hittade jag när jag satt och kollade Lindas bakskola efter andra recept och jag har nu provbakat de. Lätta att baka och de blev riktigt goda så de kommer att bakas fler gånger.

50 gram jäst
6 dl mjölk
2 tsk salt
3 msk rapsolja
15 – 16 dl vetemjöl

Värm mjölken så den blir fingervarm och smula ner jästen i en bunke, tillsätt mjölken och rör om tills jästen har lösts helt. Tillsätt salt, rapsolja och mjölet (lite i taget mot slutet) och blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda den ordentligt i några minuter och låt den sedan jäsa under bakduk i 45 minuter.

Dela degen i två bitar, rulla ut de till längder på ett mjölat bakbord och dela varje längd i 12 bitar med en degskrapa. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper och låt de jäsa under bakduk i 25 minuter.

Sätt ugnen på 250° och grädda frallorna mitt i ugnen i ca 10 minuter och låt de sedan svalna på ett galler.