Gulaschsoppa

En underbart mustig soppa som passar extra bra kalla höstdagar när kylan går rätt in i kroppen oavsett hur varmt man klär sig. Soppan blir extra bra om den lagas dagen innan och får stå och dra till sig lite under natten.

1 kg köttfärs
1 gul lök
2 msk tomatpuré
6 morötter
10 potatis
2 buljongtärningar
1 gul paprika
1 röd paprika

3 dl gräddfil

Stek köttfärsen (krydda gärna med chili eller cayennepeppar) och lök så det får färg, lägg det i en stor gryta (10 l.).
Tärna morötter och potatis och lägg i grytan, strimla paprikorna och lägg de i grytan. Fyll på med vatten så det täcker allt och lägg i buljongtärningarna.

Koka upp och sänk värmen lite, häll i tomatpurén och låt koka på medelvärme till potatisen är mjuk (ca 10 minuter).

Servera med baguette och gräddfil