Banankaka med kardemumma

den

Då var det lite övermogna bananer kvar efter helgens mellanmål till barnen så då passar jag på att baka en ny version av banankakan, nu med kardemumma i smeten. Här är satsen uppräknad till 1,5 och då blir den rätt lagom i formen jag använde.

75 gram smör
3 ägg
3 dl strösocker
4 ½ dl vetejöl
3 mosade bananer
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
1 ½ tsk kardemumma
¾ dl mjölk

Sätt ugnen på 175°, smöra och bröa en form och vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och sikta i äggsmeten, häll i mjölken och sen smöret. Under omröring hälls de mosade bananerna i.

Grädda mitt i ugnen i 40 – 50 minuter, kolla med provsticka så det är helt genombakad. För bästa resultat ska den vara lite lätt klibbig i mitten, inte rinnig utan bara lite, lite klibbig.