Frasiga pannkakor

Pannkakor är en favorit här hemma, alla i familjen gillar det och vissa älskar det. Jag har alltid använt samma recept hittills i mitt liv, men tänkte man kan ju testa att variera. Detta recept från Per Morberg blir härligt frasiga och tunna med kolsyrat mineralvatten i.

Morotskaka

Jag har haft detta receptet i flera månader nu utan att ha testat det, men idag när jag behövde något annat att tänka på en stund så blev det provbakning. Slutsats, gör dubbel sats så kakan får lite mer höjd, men ack så god den blev .

Fransk maräng

Jag gjorde dessa maränger som dekoration till årets midsommartårta, men de går ju lika bra att ha till kaffet vilken dag i veckan som helst. En kallvispad maräng slänger man snabbt ihop och de sköter sig nästan helt själv i ugnen.

Frukostfrallor

Jag hade inte tänkt baka i värmen idag, men jag kände att jag behövde något gott bröd att ha med till frukosten på jobbet i kommande vecka, Färgen blev inte som jag ville, men smaken och konsistensen var precis som jag ville.

Makaronipudding

Barnens favorit är pasta och resten av familjen gillar med pasta, så för att få lite variation försöker vi laga lite olika pastarätter, detta recept kommer från Per Morberg, men jag valde att använda bacon istället för sidfläsk

Rabarberkaka med crumble

Har man bra tillgång till rabarber så kan man baka härliga pajer titt som tätt, jag gillar att prova lite olika recept och här kommer ett jag hittade i veckan. Receptet kommer från Smaskens