Halland,  Historia,  Intressant,  Kyrkor,  Rogers farfar,  Rogers morfar

Nösslinge kyrka

De flesta kyrkor i Halland är byggda i sten men det finns några undantag, bland annat kyrkan i Nösslinge som är uppförd i trä. Nösslinge kyrka ligger precis vid sjön Stora Neden och dess röda färg speglas vackert i vattnet när man närmar sig från närliggande Skällinge. Det har funnits flera kyrkobyggnader på platsen och den tidigaste är från 1200- eller 1300-talet. Kyrkan har renoverats och moderniserats flertalet gånger och under den sista renoveringen 1950 återställdes kyrkan till mer ursprungligt skick. Kyrkan har väldigt lågt tak och taket är rikt smyckat med målningar som frilades vid renoveringen 1950, dopfunten är från 1200-talet och predikstolen är daterad till 1575. Det finns massvis med bilder på DigitaltMuseum på kyrkan i Nösslinge

Min koppling till Nösslinge och dess kyrka är att min pappa blev placerad på gården Björnsten i Nösslinge när han blev flyttad från barnhemmet Vidkärr till fosterhem och min morfars mor är född på gården Skammerhult .

Image

sv_SESvenska