Välkommen till

Familjen Bråberg

Familjen Bråberg

Vi bor i en liten ort på västkusten och vardagen utgör jobb, studier, träning och barnbus. Vi försöker göra så mycket som det bara går tillsammans som en familj, det går bra bara man planerar lite innan.Kaffe

Kaffe har en betydande roll i vårt liv och det har blivit många koppar kaffe under årens gång. Favoritsmakerna är många och det finns massvis med intressanta mikrorosterier som producerar mycket gott kaffe. I nuläget är alla favoriter mörkrostade med massor av smak och gärna toner av citrus som bryter av lite.

 

 

Recept

Att baka och laga mat är en naturlig del för vår familj och vi försöker få med barnen i matlagningen och bakningen. Det vi lagar och bakar fotograferar vi och lägger upp på en del av denna hemsidan.
Klicka på Recept antingen här under eller i menyn överst på sidan för att hitta allt trevligt och gott vi lagar och bakar.
Vissa av recepten vi gör är lite för avancerade för att ha med barnen som hjälp, men då barnen gillar att hjälpa till så bryter vi ner momenten i mindre delar så det alltid finns delar barnen kan göra.

“Att använda råvaror med god kvalitet är basen i all bakning och matlagning.”

Musik

För vår familj har musiken alltid varit viktig och vi spelar all möjlig sorts musik för våra barn, allt från svenska klassiker, via filmmusik, klassisk musik till hårdrock.
Till barnens dop valde vi ut låtar som betyder mycket för oss och som passade bra i kyrkan. Eleonora fick höra en cover version av Kents låt Utan dina andetag framförd av en av våra kompisar i kyrkan och Lovisa fick höra kantorn spela och sjunga Sareks Lilla barn.

Jul

Vår absoluta favorittid på året är uppladdningen inför och sedan ledigheten vid julhelgen. Julen är barnens högtid och vårt fokus ligger varje år på att den ska bli så bra som möjligt för våra två döttrar.
Vårt mål är att de ska ha oförglömliga jular att minnas tillbaka till, inte med ett överflöd av presenter utan en tid då man umgicks, lekte och hade all tid i världen för varandra.

Vi försöker baka och laga så mycket vi bara kan själva och inför jul blir det ännu mer mat som vi gör hemma, som en naturlig del försöker vi få med barnen i matlagningen och baket,